KLUB VODNÍCH SPORTŮ

2016

PŮLNOČNÍ DRAK - HORNÍ CEREKEV

PŮLNOČNÍ DRAK – HORNÍ CEREKEV

Půlnoční drak Horní Cerekev

Šestý závod v pořadí CAPAROL – seriál závodů dračích lodí Vysočiny se konal v sobotu dne 10.09.2016 na zámeckém rybníku v městě Horní Cerekev.

Za Klub vodních sportů Hranice, z.s. startovala posádka DRAČÍ DECH, kterou doplnily ženy z posádky KOMETY Hranice. Dle propozic musel být počet pádlujících v lodi 18, a to ve složení 14 mužů + 4 ženy. V naší posádce to bylo obráceně 5 mužů + 13 žen. Na poradě kapitánů ředitel závodu sdělil přítomným, že potřebují doplnit nově vzniklou ženskou posádku. Proto ženy ze startující posádky DRAČÍ DECH Hranice využily této vzniklé situace a přihlásily se k závodům za složenou posádku s názvem Půlnoční ženy.

Každá posádka jela dvě rozjížďky na čas, pro celkové pořadí ve výsledkové listině byl počítán lepší čas. Jely proti sobě dvě lodě, každá ve své dráze, proto posádka, která jela první kolo v dráze č.1, jela druhé kolo po setmění v dráze č.2 a naopak. Celkem startovalo 20 posádek.

První start měla posádka Dračí Dech v 18:45 hodin na modré lodi proti posádce Mimoni ze Žďáru. Výsledný čas byl 1:05,84 a přiřadil naší posádce celkově třetí místo. Hned v 19:00 hodin startovala složená ženská posádka a výsledný čas byl 1:08,31.

Druhé kolo začínalo po setmění. Lodě byly ozdobeny LED pásky, které ve tmě svítily modrým nebo červeným světlem. Vodní hladina byla osvětlena plováčky, které vytvářely ohňové efekty a zvýraznily závodní dráhy ve tmě. Vše toto tvořilo kouzelnou až magickou atmosféru závodů. Časy z druhého kola rozjížděk byly o něco málo pomalejší.

Konečné výsledky :
mixová posádka DRAČÍ DECH Hranice – celkově 3. místo
složená ženská posádka Půlnoční ženy – celkově 1. místo

Závěr :
Příští rok pojedeme na tyto závody znovu a budeme bojovat o putovní trofej – DRAKA.

DALŠÍ INFO

Sharka
—————————————————————————————————————————————————————————————————————

BERNHARDT OLOMOUCKÝ DRAK 2016

BERNHARDT OLOMOUCKÝ DRAK 2016

BERNHARDT OLOMOUCKÝ DRAK 2016 aneb festival prvních závodů dračích lodí v Olomouci

Termín :     sobota dne 13.08.2016
Místo :    řeka Morava – Areál TJ Lodní sporty Olomouc

Letošní léto bylo požehnané na dny spojené se závody dračích lodí. Po nominačních závodech, které absolvovaly ženy v průběhu května až července a po finálovém závodě v Otrokovicích, chtěly ženy z posádky KOMETY Hranice si opět zazávodit a poměřit síly. Proto posádka dračí lodě KOMETY Hranice využila pozvání a užila si atmosféru závodů dračích lodí nově na řece Moravě přímo v centru Olomouce. V kategorii WOMEN 10+1 stálo na startu osm posádek. Po dvou kolech rozjížděk a součtu výsledných časů si posádka  KOMETY  Hranice vyjela finále „A,“ které také VYHRÁLA.
Závody doprovázel po celý den doprovodný program,  mohli jsme si  vyzkoušet veslařské trenažéry, jízdu v motorovém člunu záchranářů, prohlédnout hasičskou techniku, střílet z luku či z laserových pistolí, užít odpočinek v kosmetickém stánku, vyzkoušet jízdu na paddle-boardech, půjčit si in-line brusle či koloběžku.
V rámci festivalu dračích lodí vyhlásil Český svaz dračích lodí společně s pořadatelem volbu „Královny krásy“. Volila se nejkrásnější dívka z posádek dračích lodí. Každý tým měl možnost nominovat jednu dívku ze své posádky. Za posádku KOMETY Hranice byla nominována SABINKA OBOŘILOVÁ, která při vyhlašování výsledků byla korunována jako nejmladší „Miss Olomoucký DRAK 2016“.

SHARKa

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Mistrovství Evropy národních týmů v italském Římě

Mistrovství Evropy národních týmů v italském Římě

Hraniční draci vylovili v Římě medaile

Evropská federace dračích lodí letos pořádala Mistrovství Evropy národních týmů v italském Římě.
Česká republika nemohla na této vrcholné události dragonboatingu chybět. Šampionát se pořádal v Laghetto dell´EUR nedaleko centra Říma ve dnech 28. – 31.8.2016. Závodilo se na standardních dvacetimístných dračích lodích a desetimístných malých dračích lodích na trati 200m, 500 a na dlouhé trati do 2000m.Tým České republiky měl okolo 150 závodníků a soutěžil ve 12 kategoriích. Páteř seniorské posádky padesátiletých pod vedením kapitána Radka Gnidy tvořilo deset hranických borců, členů Klubu vodních sportů Hranice: za buben usedla Gabča Dohnalová, na pádlo Dáša Dohnalová, František Dohnal, Mojmír Dohnal, Šárka Dohnalová, Magda Gnidová, Radek Gnida, Věra Mrázová a Petr Sehnoutka. Loď kormidloval Mirek Dvořáček. Dále se do týmu zapojili závodníci z  Brna, Chomutova, Kojetína, Nymburka, Olomouce, Plzně, Prahy a dalších měst.  Výraznou osobností týmu byl mistr světa a olympionik Petr Čáp Procházka, jehož zkušenosti pomohly nejen při taktice jednotlivých jízd. Reprezentanti České republiky se v konkurenci téměř 2000 závodníků ze 17 států Evropy neztratili. Na technicky problematickém závodišti uprostřed parku v moderní části Říma EUR vybojovali celkem 4 zlaté, 9 stříbrných a 2 bronzové medaile. Některé z medailí doputovaly i do Hranic. Hraniční borci tak potvrdili, že nepatří do starého železa, využili svých zkušeností a tréninkového úsilí a navázali na úspěchy loňského světového šampionátu, který proběhl v kanadském Wellandu.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Štěrkoviště v Otrokovicích

Štěrkoviště v Otrokovicích

Zlatý hattrick je doma

V sobotu 23. července se Štěrkoviště v Otrokovicích zaplnilo závodníky dračích lodí. Tento den se konal finálový závod seriálu ČSDL a zároveň Mistrovstí ČR malých dračích lodí. Také Hranice zde měly své zástupce ve 3 kategoriích jak OPEN, MIX tak WOMEN. Závody proběhly podle mezinárodních pravidel a měřítek. Posádka DRAČÍ DECH si vybojovala 3. místo v kategorii MIX na trati 1000 metrů. Ženská posádka KOMETY Hranice po vítězství na trati 200 m, stříbrném postu na trati 1000 m a zásluhou celoročního bodování v seriálu vybojovala titul Mistryň ČR za rok 2016. Obhájit titul již třetí rok po sobě bylo poněkud svazující a náročné, ale touha opět vyhrát byla tak silná, že se vše podařilo a zlatý pohár vítězů je opět v Hranicích. Tímto výsledkem se posádka KOMETY HRANICE zároveň kvalifikovala na ME klubových posádek, které proběhne příští rok v Itálii. Obrovské poděkování si zaslouží kapitáni obou posádek Šárka a Mojmír Dohnalovi, kteří celé roky oba týmy podporují a vedou v duchu sportovní sounáležitosti.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

DRAČÍ LODĚ

DRAČÍ LODĚ

Řeka Bečva v Hranicích nabídla svou hladinu dračím lodím

Na řece Bečvě se pod pořadatelskou taktovkou Klubu vodních sportů Hranice a Českého svazu dračích lodí opět uskutečnil populární závod dračích lodí. Akce byla součástí projektu České unie sportu ČUS. Devátý ročník Festivalu dračích lodí s názvem „Hranice Dragons 2016 se konal ve dnech 16 až 18. června.
hranice-dragons-2016-hranicky_tyden-clanek (PDF)

hranice-dragons-2016-hodnoceni-poharu_skol
za KVS Hranice
SHARKa

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Dračí lodě v Kvasicích

Dračí lodě v Kvasicích

ZÁVODY DRAČÍCH LODÍ V KVASICÍCH

V sobotu dne 11.6.2016 se konal  nultý ročník závodů dračích lodí v Kvasicích. I přes nepřízeň počasí se v loděnici sešla nejméně stovka nadšených příznivců závodů a celkem deset závodních týmů různého složení v několika kategoriích. Na 200 metrů dlouhou vybójkovanou dráhu na řece Moravě vyjely z pevných startovacích bloků vždy dvě dračí lodě s deseti pádlujícími a s bubeníkem.. Za Klub vodních sportů Hranice, z.s. se závodů zúčastnila jedna posádka, a to ženská posádka KOMETY Hranice. Celý den probíhal v přátelském duchu. Pro zpestření závodů organizátoři  připravili zvláštní závod pod názvem Lávka odvahy Petra Vykydala. Účast byla dobrovolná. Komety Hranice samozřejmě nezůstaly stát stranou a tuto výzvu přijaly. Po slavnostním vyhlášení výsledků následovala večerní zábava. Závod na desetimístných dračích lodích byl součástí seriálu Mistrovství Českého svazu dračích lodí.
Výsledky :
200 metrů
kategorie : WOMEN     KOMETY Hranice        1. místo      čas : 60,22

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

BRNĚNSKÝ FESTIVAL DRAČÍCH LODÍ 2016

BRNĚNSKÝ FESTIVAL DRAČÍCH LODÍ 2016

BRNĚNSKÝ FESTIVAL DRAČÍCH LODÍ 2016

Pátým bodovaným závodem v seriálu Mistrovství Českého svazu dračích lodí 2016 bylo dvoudenní soutěžení na dračích lodí v Brně. Ve dnech 04. a 05.06.2016 se konal Brněnský festival dračích lodí 2016 na Brněnské přehradě, Rakovecká zátoka. Z KVS Hranice se nedělního závodu na dračích lodích 10+1zúčastnila ženská posádka s názvem KOMETY Hranice. V kategorii WOMEN soutěžilo 8 posádek, které závodily na 200metrové trati a na trati 1 kilometr. Rozjížďku A ve smíšené  kategorii  s časem 59:01 KOMETY Hranice vyhrály a automaticky postoupily do semifinále B. V semifinále B KOMETY Hranice s časem 1:00:53 vybojovaly druhé místo a postup do finále A.
Výsledky finále „A“ ženských posádek :
1. místo – DB Tragédky –  57:36
2. místo – KOMETY Hranice –  57:98
3. místo – Dragon Club Brno – 58:69
V odpoledních hodinách se závodilo na trati o délce 1 km.

Výsledky :
1. místo – DB Tragédky – 4:23:22
2. místo – Dragon Club Brno – 4:24:80
3. místo – KOMETY Hranice – 4:28:62

Závěr :
Ženy podaly neuvěřitelný  výkon. Dokázaly, že mají sportovního ducha, chuť závodit a vybojovat si místa na stupních vítězů. Jen tak dál.

SHARKa

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

PŘEROVSKÝ FESTIVAL DRAČÍCH LODÍ

PŘEROVSKÝ FESTIVAL DRAČÍCH LODÍ

Čtvrtý bodovaný závod ze seriálu Mistrovství Českého svazu dračích lodí 2016 se konal ve dnech 28. – 29. 05. 2016 pod názvem 12. ročník Přerovského festivalu dračích lodí v Přerově, na Laguně.

Těchto závodů se zúčastnila z KVS Hranice ženská posádka dračí lodě s názvem KOMETY Hranice, která závodila na malé dračí lodi (10+1). Počasí bylo velmi přívětivé a slunečné. V sobotu se závodilo na trati o délce 200 metrů. Jely se tři rozjížďky a podle součtu dvou nejlepších časů se posádky zařadily do finále A nebo B. Neděle patřila závodům na trati o délce 1000 metrů s otáčkami.

Výsledky :
Konečné pořadí na trati 200 metrů :
1. místo – Dalmatins Team    – čas : 56,08
2. místo – KOMETY Hranice – čas : 56,10
3. místo – MLD Revival – čas : 56,16

Konečné pořadí na trati 1000 :
1. místo  – Dalmatins Team – čas : 05:03,2
2. místo – Nautilus Women – čas : 05:15,4
3. místo – KOMETY Hranice – čas : 05:18,6

Závěr :
Bubenice Klárka Buržáková byla „hvězdou těchto závodů“. Její hlasitá podpora hnala ženy z posádky do cíle. Bohužel na trati 200 metrů rozhodlo pár centimetrů o vítězství jiné ženské posádky.
SHARKa

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Pálava OPEN 2016

Pálava OPEN 2016

Pálava OPEN 2016

První bodovaný závod ze seriálu Mistrovství Českého svazu dračích lodí 2016 se konal v sobotu dne 30. 04. 2016 pod názvem „Pálava OPEN 2016“ na Pasohlávkách, areál kempu Merkur, Velká Laguna. V kategorii ELITE WOMEN – 10 pádlujících se těchto závodů za KVS Hranice, z.s. zúčastnila čistě ženská posádka  KOMETY Hranice. Za krásného, skoro už letního počasí, se závodilo na tratích 200 metrů a 1000 metrů.

Výsledky :

trať 200 metrů – 3.místo – čas 01:05,2

trať 1000 metrů – 4.místo – čas 06:01,6

Po závodech začala volná zábava s hudební produkcí a oslavou Filipojakubské noci – pálení čarodějnic.

ZÁVĚR :

Hooodně všechny ženy mrzelo čtvrté – bramborové místo.

Z pohledu do výsledkové listiny je zřejmé, že na trati 200 metrů v kategorii WOMEN malé dračí lodě umístěné na medailových místech dojely v rozmezí tří desetin. Bylo to velmi vyrovnané ženské finále. Starty máme na velmi dobré úrovni, ale v závěru posádce chybí síla a dynamika. Proto další tréninky je třeba zaměřit na dynamiku a výdrž ve 200-stovkovém  tempu.

Na dlouhé trati nám třetí místo  uteklo jen o jednu desetinu (Wings Kojetín – čas 06:01,5). Z výše uvedeného vyplývá, že výkony všech  zúčastněných ženských  posádky byly srovnatelné a hodně záleží na tom, kdo má v závěru více síly a taky více toho „sportovního štěstíčka“.

První závody dopadly SUPER.

Výsledky ZDE :

SHARKA


VRANOVSKÁ REGATA 2016

VRANOVSKÁ REGATA 2016

Ryze ženská posádka KOMETY Hranice se v sobotu dne 16. 04. 2016 zúčastnila první letošní společné dračí akce na trati Vranovská pláž – Bítov – Vranovská pláž (to znamená 2 x 12 km), která byla zařazena také do seriálu závodů v rámci Mistrovství Českého svazu dračích lodí. Nejednalo se o klasický závod. Tak o co tedy šlo? Zejména o společnou jízdu, nevšední zážitek a trénink před nadcházející  sezónou. Zúčastněné posádky společně vyrazily na dračích lodích z Vranovské pláže s cílem pod hradem Bítov, což je cca 12 km a zpět. Posádky na dračích lodí jely pohromadě až na Bítov. Pod Bítovem byl odpočinek, občerstvení, oběd, povídání o technice pádlování na dračí lodi a vzájemné předávání zkušeností. Před odjezdem byla připravena měřená rychlostní zkouška o délce 3 kilometry, kterou každá posádka absolvovala individuálně v časových intervalech. Následně jsme společně dojeli na Vranovskou pláž.
ZÁVĚR :
Jsem ráda, že jsme mohli strávit společné chvíle na tomto soustředění, užili si sluníčka a jarního počasí a zažili jsme neuvěřitelné momenty při měřené rychlostní zkoušce o délce 3 km. Doufám, že vás vzniklé bolesti zad, ramene, hýžďového svalu, stehna apod…. neodradí od dalších tréninků a společných závodů. Ujet 4 x 3 km v první fázi, následně absolvovat měřený úsek o délce 3 km (v našem případě o něco méně) a potom v druhé fázi opět ujet 4 x 3 km, to zvládnou jen ty, které mají pádlování na dračí lodi v srdíčku.

SHARKA