KLUB VODNÍCH SPORTŮ

2016

POZVÁNKA

POZVÁNKA

5. ročník Vánočního vodáckého běhu Moravskou bránou

Pořadatel: Klub vodních sportů Hranice, z.s.
Ředitel závodu: Šárka Dohnalová
Vrchní rozhodčí: Věra Mrázová
Zástupce vrch.rozhod.: Šárka Bláhová, Petr Žurek
Časomíra: Jiří Tománek
DATUM závodu: SOBOTA dne 17. 12. 2016
MÍSTO závodu:

Loděnice KVS Hranic, z.s., Trávnická 508, 753 01 Hranice, Hranice I – Město
PROPOZICE

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Hranický maraton

Hranický maraton

Kanoisté Klubu vodních sportů Hranice zakončili sezónu na domácích závodech
V sobotu 15.10. Klub vodních sportů Hranice pořádal poslední závodu sezóny s názvem Hranický maraton. Závodu se zúčastnilo 105 závodníků z celkem 10 oddílů. Hraničtí kanoisté se mezi nimi vůbec neztratili.
Mezi muži  na kajaku vyhrál hranický odchovanec Jakub Zavřel (nyní USK Praha), který nejlépe zvládl trať 21 km, v kategorii C1 veteráni(18km) dojel na 1.místě Tomáš Smýkal. K vítězům se připojila nejmladší závodnice Viktorka Filipi, která vyhrála závod na 2 km. Bronzová dojela Sabča Obořilová taktéž na trati 2km a další bronz bral Radim Černošek v závodě MC1 benjamínci 2km. Čtvrté nejméně oblíbené místo patří Domči Lekešové, ve stejném závodě dojela na 8.místě Terka Zdráhalová. Když zůstaneme u závodů na 2km, další skvělé umístění přidala Lucie Smýkalová, která dojela na 5.místě. Tony Kocman si zkusil svůj první závod jeho sportovní kariéry a zvládl ho víc než dobře a patří mu 9.příčka. Adam Weber dojel na 10.místě a Kuba Konečný po krásném výkonu bral 17.pozici. Závod na 15 km dokončil i s jednou koupelí v ledové Bečvě Josef Pavlík na 8.místě.
Hraničtí kanoisté z KVS Hranice už přechází do zimní přípravy na další sezónu a na chvíli odloží pádla a lodě a vymění je za činky a běžecké boty. 17. prosince všechny členy klubu čeká závod – Vánoční běh Moravskou bránou, který je určen nejen pro vodáckou ale i pro veřejnost a všichni jsou vítáni.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Český pohár v Praze

Český pohár v Praze

Kanoisté se zúčastnili posledního českého poháru v Praze
Kanoisté Klubu vodních sportů první říjnový víkend trávili v Praze na českém poháru dlouhých tratích. Se stříbrnou medailí se vrátil nejstarší závodník Tomáš Smýkal, který závodil v kategorii C1 veteráni na trati 14 km. Sice to bylo jediná medaile, kterou hraničtí kanoisté získali, ale pro zbytek závodníků, byl tento závod, o získání zkušeností s velkými závody na celorepublikové úrovni.

Na krásném 18. místě dojela Adéla Žákovská, pro kterou tato sezóna byla první po dvouleté pauze. Josef Pavlík dojel  v kategorii dorostenců na 42. místě, pro něj tato sezóna byla první v jeho kanoistické kariéře a závod od závodu se zlepšuje. Terezka Zdráhalová zabojovala v kategorii benjamínek a získala 23. místo a spoustu zkušeností z velkých závodů. Další kdo sbírali zkušenosti byli Jakub Konečný, který dojel na 63. místě, ve stejné kategorii benjamínku závodil i Lukáš Janečka, kterému patří 56.místě. Kluci spolu na deblkajaku zakončili závodní víkend na 35. místě. Nyní hranické závodníky čeká poslední závod, který bude na domácí půdě. Klub vodních sportů pořádá Hranický maraton, kterým vodáci ukončí závodní sezónu.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

XX. ročník MASTERS MARATON ZVÍKOV

XX. ročník MASTERS MARATON ZVÍKOV

XX. ročník MASTERS MARATON ZVÍKOV
Jistec – Podolsko
Datum závodu: sobota 24. 09. 2016, loděnice TJ Sokol Písek

Místo závodu: řeka Otava, Vltava – přehradní nádrž Orlík

Za slunného a teplého počasí se jel v sobotu tradiční Zvíkovský Maraton – oficiální název je XX. ročník Masters Maraton Zvíkov (Jistec-Podolsko). Celkem startovalo 52 závodníků na nestandardních tratích : muži + ženy : K 1, K2mix, C1 = délka trati 25 km; veteráni + veteránky : K1, K2, C1, C2 = délka trati 25 km. Za Klub vodních sportů Hranice, z.s. se  tohoto náročného závodu zúčastnil Tomáš SMÝKAL, který v celkovém pořadí obsadil 36.místo a ve své kategorii veteráni C1 s časem 02:13:58 skončil na prvním místě.

Závěr: Tomáši, všichni Ti blahopřejeme ke skvělému sportovnímu výkonu.

SHARKa       

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Kojetínský maraton

Kojetínský maraton

Hraničtí kanoisté si vezou 4 medaile z Kojetína

Předposlední srpnový víkend se kanoisté klubu vodních sportů v Hranicích zúčastnili 2.ročníku Kojetínského maratonu. I přes ztížené podmínky v přípravě,v podobě snížené hladiny řeky Bečvy, kvůli opravách na stavidle, se kanoisté závodů nezalekli a dovezli nejen 4 medaile,ale i spoustu dalších hezkých umístění. První medaili získal Tomáš Smýkal, který ve své kategorii dojel na 2.místě. O další 3 medaile se postarali noví členové naše klubu, pro které to byl teprve druhý závod jejich sportovní kariéry a první závod na dlouhých tratích. Stříbro získala nejmladší závodnice Viktorka Filipi, bronz přidal Lukáš Janečka a poslední medaili vybojovala Sabča Obořilová, která dojela na 3.místě.
Druhý závod to byl i pro Terezku Zdráhalovou, která dojela na krásným 5.místě. Adam Weber bral 8. příčku. V kategorii dorostenců si vyzkoušel Josef Pavlík trať dlouhou 17,2 km a dojel na krásném 7. místě. Adéla Žákovská a Dominika Lekešová své závody nedokončily ze zdravotních důvodů.
Závodníci KVS Hranice mají před sebou poslední dva závody letošní sezóny. První říjnový víkend bude patřit závodům českého poháru na dlouhých tratích v Praze a druhý závod je čeká 15.10. na domácí půdě, kdy při Hranickém maratonu, který nás oddíl pořádá, zakončí letošní sezónu.

slide-koj

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Tomáš Smýkal dovezl z Mistrovství světa BRONZ

Tomáš Smýkal dovezl z Mistrovství světa BRONZ

Tomáš Smýkal dovezl z Mistrovství světa BRONZ 14 závodníků vybojovalo 7 medailí
Napsal Marek Vávra

Skupina českých veteránů předvedla na WORLD MASTERS CUPu v maratonu, že česká kanoistika sbírá světová ocenění nejen v juniorských a seniorských kategoriích.
Závody se konaly v německém Brandenburgu na jezeře Beetz, kde vysoké teploty, poměrně silný boční vítr a projíždějící rekreační čluny a jachty změnily lehkou trať v obtížnou. Díky německé preciznosti a pečlivé úřednické práci vázl např. výdej a vracení startovních čísel a čekaly se krátké, ale zato dlouhotrvající fronty. Obdiv a uznání si proto nejvíce zaslouží závodníci v kategoriích nad 70 let, kde jsme měli dokonce trojnásobné zastoupení.
Trať dlouhou téměř 20 km absolvoval nejlépe z Čechů Mirek Kocum, který skončil na výborném 2. místě, Karel Šuler dojel 6. a Karel Hladík 12., ten byl ve svých 83 letech nejstarším účastníkem a myslím, že mu můžeme jeho vitalitu všichni závidět.
Bez medaile, ale s vynikajícím výkonem dojela na 5. místě Dáša Březinová. V singlových disciplínách přidali medailová umístění kanoisté Petr Ondřej 1. a Tomáš Smýkal 3. místo, a kajakářka Barbora Vernerová 1. místo. Další adept na medaili Vladimír Pikl bohužel nemohl ze zdravotních důvodů nastoupit na start.
Ve středu se povedlo zvítězit v deblových kategoriích dvěma českým a jedné poločeské posádce. Mirek Kocum startoval společně s Karlem Šulerem, Martin Hřivna s Barborou Vernerovou a Tomáš Zástěra s Australanem Darenem Leem. Tím si snad spravili Martin s Tomášem náladu po ne zcela vydařeném závodě na K1.
Robert Budínský a Petr Horák dojeli svůj souboj s vlnami na 6. místě a Míra Pánek s Milanem Kučerou dokázali i po úvodní plavbě nejen dojet, ale ještě předjet nějaké soupeře a skončit na 9. místě. Nyní zbývá jen držet palce juniorům a dospělým, které závod teprve čeká. Kompletní výsledky jsou na www.canoe-marathon.de

slideVysledková listina (PDF)

Závěr: Tome, všichni z KVS Hranice, z.s. Ti blahopřejeme ke skvělému a úžasnému sportovnímu výkonu. Přejeme Ti hodně zdraví, optimismu, najetých vodních kilometrů a v roce 2017 již zlatou medaili.

SHARKa

—————————————————————————————————————————————————————————————————————
Bečva je nad splavem vypuštěná, proto jezdíme trénovat na rybníky do Hustopeč nad Bečvou

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Mistrovství ČR v maratonu

Mistrovství ČR v maratonu

Mistrovství ČR v maratonu

V sobotu dne 27. 08. 2016 se konalo Mistrovství ČR v maratonu v Pardubicích. Zároveň se jednalo o nominační závod v maratonu  na Mistrovství světa v rychlostní kanoistice v disciplíně Maraton, kategorie C1 masters. Toto Mistrovství světa pořádá ICF  pod názvem 2016 Canoe Marathon Masters  World Cup a  bude se konat ve dnech 14.09.-15.09.2016 v německém Brandenburgu. V komorní a pohodové atmosféře za velmi teplého počasí se závodilo jen v singlových disciplínách.
Z oddílu KVS Hranice, z.s. se tohoto závodu zúčastnil i Tomáš SMÝKAL. Startoval ve 12:09 hodin, v  jízdě č.4, se startovním číslem 61 v kategorii C1 – veteráni. S časem 1:49:24,0 skončil na krásném druhé místě.

Závěr :
Blahopřejeme Tome ke skvělému sportovnímu výkonu a zároveň Ti přejeme, abys byl vybrán do reprezentace ČR na závody 2016 ICF Canoe Marathon Masters World Cup
v Brandenburgu.

SHARKa

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

SLOVÁCKÁ 500

SLOVÁCKÁ 500

Kanoisté z Klubu vodních získali 7 medailí na Mezinárodním Mistrovství Moravy

Kanoisti z hranické loděnice se v neděli vrátili ze závodů v Ostrožské nové vsi – Mezinárodní mistrovství Moravy Slovácká 500.  Závodníci vybojovali v dresu Klubu vodních sportů Hranice celkem 7 medailí (6x bronz,1x zlato) a spoustu dalších skvělých umístění. Závodů se účastnilo celkem 7 států a mezi nimi se 13 hranických závodníků neztratilo. 4 medaile získala Martina Mišíková, další dvě přidala nejmladší závodnice našeho klubu Viktorka Filipi, která si závodní atmosféru zažila úplně poprvé a poslední medaili přidal Petr Gnida na trati 500 metrů později  přidal další dvě čtvrté místa na deblkanoi. Adél Žákovská získala 9.místo na 500 a dvě 8. místa na deblkajaku s parťačkou z Přerova, Josef Pavlík dojel na deblkajaku 6. na 500metrů, na singlu sbíral na obou tratích potřebné zkušenosti. Tomáš Smýkal bere „bramboru“ z obou tratí. Jaroslav Pavlík dojel devátý. Naši nejmladší získávali skvělá umístění na obou tratích – Áďa Weber si vyzkoušel závodit na nové lodi a dojel na 7. Místě, Kubík Konečný přidal 5. místo z 200. Lucie Smýkalová dojela na 8.místě. Musíme moc pochválit nové členky oddílu,které stejně jako Viktorka jeli na první závody – Terka Zdráhalová bere dvě 9.místa a Sabinka Obořilová dvě 6.místa. Radimu Černoškovi patří 8. a 9.místo. Na závodech nás podpořil i hranický odchovanec Jakub Zavřel(nyní USK Praha) ,který potvrdil svou roli reprezentanta ČR a i po třech týdnech volna zvítězil na obou tratích 500 i 200 metrů.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

RAČICE 2016

RAČICE 2016

Kanoisté si vezou bronz z Mistrovství ČR v Račicích

Předposlední prodloužený víkend strávili kanoisté z Klubu vodních sportů v Hranicích v národním olympijském centru v Račicích, kde se konalo Mistrovství ČR na krátkých tratích.
V pátek se začalo závodit na kilometrové trati, kde Martina Mišíková se Simonou Šalomounovou ( USK Praha) získaly bronz. Bohužel to byla jediná medaile, kterou závodníci KVS Hranice získali. Sobota patřila závodům na 500 metrů a neděle nejkratšímu závodnímu úseku a to 200 metrů. Josef Pavlík v kategorii dorostenců, kde je celkově 60 závodníků se ani na jedné trati neprobojoval do finále, ale svůj čas z posledního závodu na kilometr si vylepšil o minutu a půl a zlepšoval se  i na ostatních tratích. Adéla Žákovská ve své dorostenecké kategorii taktéž zůstala před branami finále, když na každé trati vypadla z mezijízdy, která rozhodovala o tom kdo postoupí mezi nejlepších devět kajakářek. Martina Mišíková přidala 6. Místo ze čtyřkajaku na 500 metrů, na trati 200 metrů přidala 16.místo na singlkajaku a 7. Místo z deblkajaku. Jaroslav Pavlík nejmladší účastník výpravy přidal 6. Místo na trati 500 metrů a 9. Místo na dvoustovce.
Mladší závodníci (2007 a mladší) bohužel na Mistrovství ČR závodit nemohli a připravují se na Mistrovství Moravy, které se koná 20. – 21. 8. v Ostrožské nové vsi.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————